Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), duurzaamheid en business

29 september 2023Programma

Beste Nijfin-leden,

 

Bijgaand ontvangen jullie de mailing voor de komende Nijfin-dinerlezing op maandag 23 Oktober 2023 vanaf 17.30 uur in onze gezellige locatie:

‘t Sfeerhuys bij de Looimolen” aan de Looimolenweg 15 te Nijmegen (tussen de Graafseweg en Floraweg te Nijmegen).

 

Op het programma staat dit keer een zeer interessante lezing met een aansluitend heerlijk diner.

 

Hierbij zal Bernd Hendriksen, ‘Sustainability Entrepreneur’ onze spreker zijn met als titel voor zijn lezing: “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), duurzaamheid en business

 

Bernd Hendriksen was van 2009 tot 2019 managing partner bij KPMG Sustainability. In de afgelopen 20 jaar heeft hij voor bedrijven duurzame business strategieën ontwikkeld en toegepast, in Nederland en in het buitenland, voor zowel beursgenoteerde als voor familie bedrijven. In 2019 is Bernd – geïnspireerd door een verblijf in Silicon Valley en een opleidingsprogramma aan de Singularity University  – een aantal groene startups begonnen gericht op het verduurzamen van de bebouwde omgeving. Bernd is een dag in de week verbonden aan de UvA, vervult verschillende adviesfuncties en publiceert geregeld.

 

Bernd zal in zijn lezing ingaan op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), duurzaamheid en business. Hij zal stil staan bij vragen als: Wat is duurzaam? Waarom investeren bedrijven in duurzaamheid en hoe doen ze dat? Groen of “greenwashing”? Bedreiging of kans? Hoe ziet het verdienmodel eruit?  Een verhaal over koplopers en klaplopers, feiten en perceptie, de oude en nieuwe economie en met voorbeelden uit de praktijk.

 

Na de lezing zullen we met z’n allen gaan dineren, na-praten en netwerken in het restaurant van “’t Sfeerhuys bij de Looimolen

 

Graag nodigen wij je uit om hiervoor op maandag 23 OKTOBER aanwezig te zijn!

 

Heb je interesse? Zorg er dan voor dat je je tijdig dan opgeeft voor deze zeer boeiende NIJFIN-avond!

Zou iedereen door middel van een kort mailtje mij uiterlijk donderdag 19 oktober 2023 willen laten weten of hij/zij wel of niet aanwezig is?

 

Vriendelijk verzoek:

Mede in verband met de juiste reserveringen en een goede voorbereiding voor het restaurant, verzoeken wij je om als je je hebt aangemeld ook echt te komen.

Ook zouden we het fijn vinden dat je niet onaangekondigd komt, maar dat je je echt vooraf aanmeldt.

 

Alvast bedankt en graag tot maandag 23 oktober!

 

Namens het bestuur van NIJFIN,

 

 

Edwin Lotz, secretaris